Bayern uveo revolucionarne treninge zbog korone

Jači i od virusa

Bayern uveo revolucionarne treninge zbog korone

Njemački i evropski gigant Bayern Minhen jučer je započeo s revolucionarnim treninzima zbog koronavirusa.

Bavarci već neko vrijeme ne dolaze u Trening kamp radi dobro poznatog problema, ali klub je pronašao način da se treninzi ipak odvijaju koliko - toliko normalno uprkos tome što su svi igrači kod kuće.

Zato je jučer uveden cyber - trening. Igraču online učestvuju zajedno na treningu koji se vodi iz Trening centra.

Za zvaničnu stranicu tim povodom govorio je trener Hans Flick.

"Moramo napraviti sve što možemo da pozitivno reagiramo na situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa", kazao je on i dodao: "Jučer smo u 11 sati organizirali naš prvi cyber-trening. Svi su motivirani i svi su ga odradili uz pomoć aplikacije".

"Bit će važno da svi ostanemo svakodnevno u kontaktu. Naša trenerska ekipa je organizirala treninge koji mogu trajati od 75 do 90 minuta, ovisno o vježbama. Jučer smo inzistirali na vježbama stabilnosti. Na kraju treninga napravili smo intenzivnu seansu na biciklima u zatvorenom. Zapravo ćemo izmjenjivati vježbe izdržljivosti i vježbe visokog intenziteta, kao i vježbe snage", pojasnio je Flick.

Inače, vlasti u Bavarskoj još uvijek nisu proglasile vanredno stanje ili naredile građanima da moraju ostati kod kuće, ali Bayernovi igrači su već neko vrijeme u izolacijama radi mjera predostožnosti.

Klupski trener koji je zadužen za fizičku spremu Holger Broich kaže kako su igrači dobili specijalne satove koji prate otkucaje srca te rukovodstvo kluba za svakog od njih na monitoru ima podatak koliko je dnevno proveo vremena trenirajući.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Igrači nisu na terenu, nego na ekranu", kazao je Broich i dodao: "Zahtijevamo od njih jednaku preciznost i disciplinu. I jučer je nakon treninga videoveza trajala dugo, igrači su razgovarali. Zato je trening preko videa važan trenutak u kolektivnom životu u ovom razdoblju."

Bayern je prije prekida prvenstva prvi na tabeli u Bundesligi sa četiri boda više od Dortmunda i pet od Leipziga.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije