Baždarević: Džeko će brzo izaći iz krize

Selektor reprezentacije BiH govorio za SportSport.ba

Baždarević: Džeko će brzo izaći iz krize

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević smatra da je Ervin Zukanović napravio dobar potez prelaskom u redove Rome i da se sigurno može izboriti za mjesto u prvoj postavi ovog trofejnog tima.

Baždarević je za Sportsport.ba kazao da je defanzivac naše reprezentacije bio igrač kojeg je Roma tražila i da je donekle i znao da će se taj transfer dogoditi.

"Ekipa Rome je vjerovatno tražila profil igrača kao što je Zukanović. On je sigurno svojim kvalitetom privukao njihovu pažnju. Veoma bitna stvar je i ta da on govori italijanski i živi već nekoliko godina tu, tako da ni sa te strane nije bilo problema", rekao je Baždarević.

On je dodao i to da za njega ovaj transfer nije bio nikakvo iznenađenje i da je donekle i bio informisan da će se dogoditi. 

"Ovaj transfer je velika obaveza za njega iz razloga što je Roma veliki klub. Morat će svojim igrama pokušati da Romu vrati u pozitivan niz nakon krize u koju su upali. Međutim, definitivno da je veoma lijepa vijest za sve nas u Bosni i Hercegovini da je tamo prešao jer se radi o zaista velikom klubu i siguran sam da će i on u njemu napredovati".

Baždarević je također rekao da Zukanović može da se izbori za prvu postavu Rome.

"Ako je uspio u Chievu i Sampdoriji da igra prvu postavu, vjerujem da će to uspjeti i u Romi. Istina bit će mu potrebno još više rada jer je konkurencija daleko veća ovdje, ali ja vjerujem u njega jer se radi o odličnom igrači i sjajnom momku", rekao je selektor naše reprezentacije.

Baždarević je boravio i na pripremama premijerligaša u Hercegovini, a kaže da ih je posjetio kako bi razgovarao sa stručnim štabovima. 

"Išao sam na pripreme naših premierligaša u Hercegovinu prvenstveno kako bih razgovarao sa njihovim stručnim štabovima. Želim s njima ostvariti što bolji kontakt i želim da što bolje sarađujemo", poručio je on.

Kada je u pitanju golgeterska kriza kapitena naše reprezentacije Edina Džeke, Baždarević je jasno poručio kako je siguran da će on veoma brzo to prevazići i nastaviti zabijati golove.

Također je poručio da se zaželio okupljanja reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Toliko sam se zaželio voditi reprezentaciju da bih večeras volio da imamo utakmicu. To je nešto što mi jako nedostaje. To je moj adrenalin i sastavni dio života. Volio bih da imamo mnogo više utakmica, ali tako je kada vodite reprezentaciju. Očekuju nas uskoro prijateljski mečevi i radujem se tom okupljanju. Ipak i bez utakmica i okupljanja ima jako puno rada", poručio je Baždarević na kraju razgovora za naš portal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi