Baždarević nije mogao gledati: Nakon velike drame Paris FC ostao bez finala i Lige 1

Lens korak bliže prvoj ligi

Baždarević nije mogao gledati: Nakon velike drame Paris FC ostao bez finala i Lige 1

E. Škorić

Prvi meč play-offa za popunu mjesta u Ligi 1 odigrali su Paris FC i Lens, a finalista je bio poznat tek nakon izvođenja penala.

Paris bivšeg bh. selektora Mehmeda Baždarevića je napravio uspjeh samim plasmanom u play-off za Ligu 1, a u borbi za finale imao je teškog rivala kao što je Lens, koji je na penalima imao više sreće i koncentracije.

Nakon velike borbe meč je završen rezultatom 1:1. Ambrose je već u 16. minuti doveo goste u vodstvo, ali je bivši mladi bh. reprezentativac Marko Maletić u 93. minuti spasio Paris. Prethodno je u 83. minuti ušao u igru.

U dodatnih 30 minuta igre mreže su mirovale, pa se pristupilo izvođenju penala.

Maletić je bio siguran s bijele tačke na startu penal serije, bio je siguran i Mesloub na drugoj strani. Saint-Louis je zatim izveo drugi penal za Paris, također je bio siguran. Fortes je izjednačio na 2:2, a onda Perraud promašuje, a Duverne u istoj seriji donosi prednost Lensu.

Wamangituka pogađa za 3:3 na početku 4. serije, ali je siguran bio i Lensov Chouiar. Pitroipa je izjednačio u petoj seriji, ali je sve u svojim nogama imao kapiten Gillet. Bio je siguran, pa je uslijedilo veliko slavlje Lensovih igrača i navijača.

Troyes i 18-plasirani tim Lige 1 (ostalo još jedno kolo) igrat će u drugom polufinalu.

Top Komentari

VelaHavle
Mesa Barazevic
5 0
karlhajncbrazzzo
Opet zapeo u baražu. Znači nije do nas. :)
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi