Sjajno izgleda: Baždarevićev klub izdvojio milione za novi trening kamp

Inače su drugoligaški klub...

Sjajno izgleda: Baždarevićev klub izdvojio milione za novi trening kamp

Francuski drugoligaš Paris FC, kojeg inače trenira naš Mehmed Baždarević, dobio je novi trening kamp.

Iako se radi o prilično malom klubu za francuske uslove, rezultati koje Paris FC pod vodstvom bh. trenera znatno su povećali ambicije rukovodstva kluba. Od borbe za opstanak Parižani su došli u situaciju da se bore za plasman u elitu, a u međuvremenu napravili su i velike stvari po pitanju infrastrukture.

Dani kada je Paris FC trenirao jedan dan ovdje, jedan ondje, sada su definitivno prošlost jer je ovaj klub izgradio otvorio vlastiti kamp za treniranje koji se nalazi u mjestu Orly nedaleko od aerodroma.

Novo zdanje je otvoreno u utorak i koštalo je sedam miliona eura, a u sklopu kampa se nalaze dvije zgrade za smještaj muške i ženske selekcije, zatim sala za sastanke, svlačionice i brojni tereni. Među eminentnim licima na otvaranju je bio prisutan i francuski reprezentativac Mamadou Sakho iz Crystal Palacea, i to zato jer je Paris FC klub u kojem je upravo počeo karijeru.

"Počastvovan sam što imam priliku da otvorim ovakvo nešto. Želja mi je da jednog dana Paris FC vidim ponovo u Ligue 1", rekao je Sakho.

Ovo će svakako olakšati Paris FC-u nastojanja da u narednom periodu ponovo zaigra u najjačem rangu francuskog fudbala.

Vrijedi podsjetiti da je osim Baždarevića u Paris FC-u i nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje Marko Maletić, koji se ovom klubu priključio tokom januarskog prijelaznog roka.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi