Tim koji je 'stvorio' Miralema Pjanića ponovo u Ligue 1
Ekspresan povratak Metza u društvo najboljih klubova Francuske (Foto: Metz FC)

Metz osigurao povratak u elitu

Tim koji je 'stvorio' Miralema Pjanića ponovo u Ligue 1

M. Šljivak

Ekipa Metza osigurala je večeras plasman u Ligue 1.

Samo sezonu nakon što su ispali u Ligue 2, Metz je sjajnim igrama u drugoligaškom takmičenju uspio da se vrati u društvo najboljih i to pobjedom na gostovanju kod Red Stara sa 1:2.

Metz je osigurao plasman zahvaljujući pogotku Nguette u 90. minuti meča za 1:2. Prethodno je za ovaj tim pogodio Diallo sa penala, a za Red Star je strijelac bio Camara.

Povratak Metza u društvo najboljih francuskih klubova sigurno će obradovati i reprezentativca Bosne i Hercegovine Miralema Pjanića.

On je ponikao u ovom klubu. Prve profesionalne korake učinio je upravo u Metzu, nakon kojeg je ostvario sjajnu karijeru nastupajući za Lyon, Romu i Juventus.

Do kraja sezone Metz će vjerovatno zadržati prvo mjesto jer je prvi pratioc Brest sedam bodova iza njih. Ovom timu prijeti Troyes , a za sada se u zoni koja vodi u doigravanje nalaze još Lorient i Paris, kojeg predvodi nekadašnji bh. selektor Mehmed Baždarević.

Meša je propustio da ostvari veoma bitnu pobjedu na gostovanju u Clermontu, gdje je njegov tim odigrao neriješeno 1:1. Imao je igrača manje od 55. minute, ali je golom Mandoukija u 79. minuti Paris FC poveo sa 0:1.

Međutim, do pobjede nisu uspjeli doći. Pereira je u 87. minuti pogodio za 1:1 i do kraja sezone Baždarevićev tim će voditi veliku borbu za plasman u doigravanje.

Paris trenutno drži petu poziciju koja vodi u play-off, ali im za vratom pušu Lens i Le Havre, koji će također tražiti svoju šansu u ostatku sezone.

Top Komentari

Ibro
Eh stvorio!! Samo je jedan stvoritelj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi