Pred utakmicu s Albanijom

Baždarević: Ovaj meč će nam poslužiti i da vidimo nova lica

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Elbasanu igra prijateljsku utakmicu protiv Albanije, a tim povodom održana je press konferencija naše ekipe pred sutrašnji meč.

Na press konferenciji pred utakmicu sa Albanijom selektor naše reprezentacije Mehmed Baždarević izjavio je da dilema oko sastava za sutrašnji meč ima kao i uvijek, ali da će sve biti poznato nakon večerašnjeg treninga na Elbasan Areni.

"Dilema oko sastava ima kao i uvijek. To su sitne dileme koje ćemo riješiti nakon večerašnjeg treninga. Nedostaje par igrača ima nekoliko mladih imamo jako dobru ekipu koja će znati i moći da odgovori izuzetno dobroj ekipi Albanije. Sigurno da će nam ova utakmica poslužiti da vidimo nova lica. Do utakmice s Grčkom ima još dva i po mjeseca teško je govoriti o pripremi za taj meč jer ima još dosta vremena do njega. Ostajemo skoncentrisani za prijateljsku utakmicu protiv jedne dobe ekipe", rekao je Baždarević, te dodao:

"Ko će preuzeti mjesto kreativca umjesto Miralema Pjanića? Mislim da niko direktno neće preuzimati tu ulogu. Sastaviti ćemo ekipu da odigramo najbolje, da svaki igrač ima svoju ulogu i niko neće imati takvu ulogu da mijenja Pjanića. Nadam se da se njegovo odustvo neće osjetiti i da će oni koji budu igrali dati najbolje od sebe".

"Obje selekcije su izuzetno napredovale. Naši fudbalski odnosi su prijateljski. Prva zvanična utakmica BiH je bila ovdje, nakon toliko godina vidimo da su obje ekipe dosta napredovale. Albanija je fudbalska nacija koja ulaže puno, napreduju i za par godina će biti jedna od najboljih fudbalskih nacija u Evropi. Tako mislim iz za BiH, mislim da se takmičimo u jednom rangu protiv najboljih ekipa".

O atmosferi i disciplini u našem timu naš selektor je rekao:

"Radi se o dobrim momcima, radio sam to što oni rade, znam šta je fudbal na jednom nivou. Mora biti puno više discipline i odgovornosti da se postane fudbalska nacija. Ja činim sve da to donesem u bh. tim i igrači to poštuju, nadam se da će u budućnosti to biti još na višem nivou".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Od kojeg igrača nam sutra prijeti najveća opasnost?

"Da smo analizirali jesmo, da smo se spremili jesmo, ali ne smijemo zaboraviti da je ovo prijateljski meč. Što se dešavalo protiv Italije može biti drugačije. Najvažnije je da igramo dobro, da vidimo nešto što će nam korisiti za budućnost. Ne znamo kako će igrati i u kojem sastavu. U prijateljskim utakmicama neke stvari koje se spremaju padaju u vodu kada utakmica počne", rekao je Baždarević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti