Baždarević postao 'tražena roba': Francuzi otkrili koji ga klub želi

Mijenja li klub?

Baždarević postao 'tražena roba': Francuzi otkrili koji ga klub želi

Ovosezonski rezultati koje Mehmed Baždarević bilježi na klupi Paris FC-a ne prelaze nezapaženo.

Bivši selektor  reprezentacije BiH je klub iz francuske prijestolnice preuzeo u junu 2018. godine, a iako je pred njim kao primarni cilj postavljen opstanak, na kraju je Paris FC došao u situaciju da se bori za Ligue 1.

"Ovdje su svi iznenađeni našom fenomenalnom sezonom. No, u fudbalu se to dešava kada radite izuzetno kvalitetno, a mi zaista jesmo radili", kazao je nedavno Baždarević.

Sve to dalo je rezultat da Baždarevića danas mnogi žele vidjeti na svojoj klupi, a prema posljednjim informacijama iz francuske štampe, kontaktirao ga je i tamošnji Le Havre.

Čelnici ovog drugoligaša su izgubili svaku nadu da se mogu plasirati u Ligue 1 i razmišljaju o smjeni trenera Oswalda Tanchota, a jedan od kandidata s kojim su uspostavljeni kontakti je upravo Baždarević, koji je, kako tvrde, u dobrim odnosima s generalnim menadžerom Le Havrea.

Uz Baždarevića moguće opcije su još Guy Lacombe, Olivier Dall'Oglio i Rene Girard.

Vrijedi podsjetiti da je Baždarević kroz trenersku karijeru, između ostalog, vodio u Francuskoj još Sochaux, Grenoble, Istres...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi