"Nisam razmišljao kada me Baždarević pitao želim li igrati za BiH"

Odigrao dvije utakmice

"Nisam razmišljao kada me Baždarević pitao želim li igrati za BiH"

Veliki broj fudbalera prodefilovao je kroz reprezentaciju BiH u vremenu kada je njome kormilario Mehmed Baždarević.

Baždarević je imao uobičajenu praksu da se igrači koji već igraju za reprezentaciju pomno prate kao i oni potencijalni, pa su tako, recimo, pod njegovim vodstvom debitovala brojna imena. Od Mate Jajala, Milana Đurića, Edina Cocalića do Daniela Pavlovića, koji je naspram svih u bh. javnosti bio i najveća nepoznanica.

Radi se o igraču koji je rođen u Švicarskoj, za čije je omladinske selekcije i igrao, a tada sjajni nastupi u dresu Sampdorije nisu promakli Baždareviću koji ga je nagovorio da promijeni sportsko državljanstvo i zaigra za zemlju iz koje potiču njegovi roditelji.

"Moji roditelji su iz Prijedora. Čim se javio Baždarević i pitao me želim li igrati za BiH, odmah sam odgovorio - da. Igranje za BiH je za mene bila velika čast", izjavio je Pavlović za medije u Italiji, gdje je u međuvremenu našao novi klub potpisavši za Perugiju.

Prvi nastup za naš nacionalni tim je ubilježio 25. marta 2017. godine u meču protiv Gibraltara u kojem je upisao i asistenciju, a poslije toga zaigrao je još samo protiv Albanije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti