Spisak Zmajeva za naredni meč kvalifikacija

Baždarević s 26 fudbalera napada Izrael, bez debitanata

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Mehmed Baždarević, danas je u hotelu Europe u Sarajevo saopštio spisak fudbalera na koje računa za narednu kvalifikacionu utakmicu našeg nacionalnog tima.

Za duel sa selekcijom Izraela, koji bi mogao itekako odrediti dalju sudbinu naše najbolje selekcije u kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, Baždarević je pozvao 26 igrača.

Na spisku našeg selektora nalaze se sljedeći fudbaleri:

Golmani: Asmir Begović (Stoke City), Ibrahim Šehić (FC Qarabag), Ratko Dujković (Zrinjski).

Odbrana: Emir Spahić (bez kluba), Ognjen Vranješ (Gaziantepspor), Sead Kolašinac (Schalke 04), Ermin Bičakčić (TSG Hoffenheim), Toni Šunjić (Kuban), Ervin Zukanović (Chievo), Avdija Vršajević (Hajduk), Mensur Mujdža (Freiburg), Edin Cocalić (Meche,len) Senad Lulić (Lazio).

Vezni red: Haris Medunjanin (Deportivo), Miralem Pjanić (Roma), Izet Hajrović (Werder Bremen), Stojan Vranješ (Lechia Gdańsk), Anel Hadžić (Sturm), Tino Sven Sušić (Hajduk), Muhamed Bešić (Everton), Semir Štilić (Wisla), Edin Višća (Basaksehir). 

Napad: Edin Džeko (Manchester City), Milan Đurić (Cesena), Vedad Ibišević (Stuttgart), Ermin Zec (Balikesirspor).

Vrijedi istaći da će se dvojac Štilić - Vranješ, kojima se prenstvo u Poljskoj završava tek 7. juna, pripremama Zmajeva priključiti tek 8. juna. Klubovi dvojice bh. reprezentativaca igraju u poljskoj Ligu za prvaka u kojoj nastupa osam prvoplasiranih timova iz prvog dijela sezone poljske Ekstraklase.

Stojan Vranješ je uz Ermina Zeca povratnik u najbolju reprezentaciju naše domovine, dok na spisku nema Sejada Salihovića, koji je u posljednje vrijeme igrao jako malo, baš kao i Sanjina Prcića, fudbalera francuskog Rennesa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Početak priprema najboljih bh. fudbalera predviđeno je za 3. juni, a okupljanje Zmajeva za duel s Izraelom zakazano je u staroj bazi, hotelu Hercegovina na Ilidži. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.