Baždarević s Parisom poražen kod Nancyja

Parižani u opasnoj zoni

Baždarević s Parisom poražen kod Nancyja

Paris FC našeg Mehmeda Baždarevića poražen je kod Nancyja u sklopu 16. kola Ligue 2.

Mnogi su se nadali da bi Paris FC, nakon što je uvezao nekoliko dobrih rezultata mogao napraviti iznenađenje na istoku Francuske, ali na kraju do toga nije došlo. Nancy je rutinski slavio s 2:0. 

Domaći tim je bio taj koji je kontrolisao igru i više napadao, a ofanzivna igra se Nancyju isplatila već nakon 20 minuta igre kada Bassi donosi 'crveno-bijelima' vodstvo od 1:0. Mrežu Parižana je zatresao Bassi.

Isti igrač se u samom finišu utakmice, tačnije deset minuta prije kraja, našao i u ulozi asistenta, a konačnih 2:0 na 'Marcel Picot' stadionu je postavio Gueye.

Ovim porazom Paris FC je pao na 18. mjesto i ujedno u opasnu zonu, dok je Nancy na stabilnoj osmoj poziciji u drugom rangu francuskog fudbala.

Ligue 2, 16. kolo:

Nancy - Paris FC 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi