Baždarević slavio u Grenobleu, "trica" Hadžibegićevog Red Stara

Francuska Ligue 2, 18. kolo:

Baždarević slavio u Grenobleu, "trica" Hadžibegićevog Red Stara

Bh. stručnjaci Mehmed Baždarević i Faruk Hadžibegić imali su razloga za slavlje u 18. kolu francuske Ligue 2.

U ovoj sezoni Mešin Paris FC bilježi vrlo dobre rezultate, štaviše i iznad očekivanja, a nova pobjeda ostvarena je u gostima nad Grenobleom, kojeg je svojevremeno bivši selektor BiH trenirao. 

Paris FC je na kraju slavio s minimalnih 1:0 golom koji je u 32. minuti postigao Wamangituka.

S druge strane, Red Star našeg Faruka Hadžibegića je kao domaćin sa visokih 3:0 savladao Sochaux za koji nastupa novopečeni bh. reprezentativac Ermedin Demirović.

Hadžibegićevi izabranici su do prvog pogotka stigli u 44. minuti kada je mrežu gostiju načeo Faucher, a u nastavku meča pomogao im je i Demirović, koji je u 54. minuti dobio direktan crveni karton.

Red Star je do iskoristio, pa je u 67. minuti zahvaljujući pogotku Dialla udvostručena prednost, da bi dvije minute prije kraja konačnih 3:0 postavio Tomas.

Ligue 2, 18. kolo:

Grenoble - Paris FC 0:1
Brest - Beziers 3:0
Chateauroux - Auxerre 0:0
GFC Ajaccio - Le Havre 1:1
Lorient - Niort 1:1
Nancy - Troyes 1:1
Orleans - AC Ajaccio 1:3
Red Star - Sochaux 3:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi