Hadžibegić debitovao na klupi novog kluba i uzeo veliki bod
(Foto: Red Star FC) Faruk Hadžibegić je 29. novembra zvanično preuzeo Red Star, ekipu koja je u izuzetno teškoj situaciji u Ligue 2

Ligue 2, 12. kolo

Hadžibegić debitovao na klupi novog kluba i uzeo veliki bod

Bh. stručnjak Faruk Hadžibegić je ove sedmice i zvanično dobio novi angažman i preuzeo ekipu francuskog drugoligaša Red Stara.

Hadžibegić pred sobom ima težak zadatak pošto je preuzeo ekipu koja je u ovom trenutku pretposljednja na tabeli Ligue 2, a prije današnje utakmice je imala svega osam bodova skupljenjih u prethodnih 12 kola.

Ipak, danas je Red Star osvjio veliki bod pošto je izvukao remi (1:1) na gostovanju kod Bresta koji je među glavnim favoritima za ulazak u Ligue 1.

Poveli su Hadžibegićevi izabranici u 34. minuti golom Fauchera i vodili sve do 75. kada je Charbonier poravnao na 1:1. Pokušavao je Brest do kraja doći do sva tri boda, ali se Red Star uspio odbraniti. Treba dodati da je Red Star u sudijskoj nadoknadi ostao sa igračem manje pošto je drugi žuti karton dobio Chantome.

Nakon večerašnje utakmice Brest je nakratko skočio na drugo mjesto sa 27 bodova i sada ima bod manje, ali i utakmicu više od prvoplasiranog Metza. Red Star je ostao na 19. poziciji i sada ima devet bodova.

Još jedan bh. stručnjak je danas u Ligue 2 upisao remi, pošto je Baždarevićev Paris FC odigrao 0:0 sa Sochauxom, ekipom u kojoj nastupa naš sjajni mladi napadač Ermedin Demirović. Paris FC je ostao na 6. mjestu tabele, dok je Sochaux na 14. mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi