Baždarević: Sušić je pravo riješenje
Mehmed Baždarević i Laurent Blanc

"Barbarez mora imati mjesto u reprezentaciji"

Baždarević: Sušić je pravo riješenje

Jedan od fudbalskih legendi sa ovih prostora svakako je Mehmed Baždarević, trener francuskog Grenoblea i često spominjan kandidat za mjesto selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Baždarević, zbog obaveza prema francuskoj ekipi, nije ušao u uži izbor za mjesto selektora, na koje je imenovan Safet Sušić, još jedna igračka legenda Bosne i Hercegovine.

"Pape je moj drug odavno i bio mi je idol, kao i svima nama dok smo igrali fudbal. Ja se iskreno nadam da će nam postati i idol kao i trener", kaže Baždarević za SportSport.ba.

"Međutim, ja zaista ne znam hoće li Sušiću dopustiti da radi samostalno, odnosno hoće li mu dati da u djelo sprovodi svoje ideje. To bi svakako mogao biti problem. Ipak, mislim da je Pape pravo rješenje za selektorsko mjesto, ali isto tako moram dodati da ništa lošije rješenje ne bi bio Duško Bajević ili Sergej Barbarez. Mislim da Barbarez ima mjesta u reprezetaciji i da se njemu mjesto mora obezbijediti", dodao je Baždarević.

Situacija u ekipi Grenoblea daleko je od ružičaste. Porazi se redaju, a ispadanje u niži rang takmičenja čini se kao najrealnija opcija. Baždarević je tražio hitan sastanak sa vlasnicima kluba, u nadi da će se naći riješenje, te da će se dovesti nekoliko pojačanja kako bi se spriječila selidba u drugu ligu. Razgovori, međutim, nisu urodili plodom.

"Ljutio sam se i još sam ljut na upravu jer ne planiraju dovesti ama baš nijedno pojačanje. Molio sam ih da nam u ovom prelaznom roku dovedu dva igrača, ali od toga čini mi se ipak neće biti ništa. Klub nema novaca, a vlasnike ne interesuje previše to što bi mogli ispasti iz lige. Ja želim voditi ekipu, a ne životariti i to sam im stavio do znanja. Također sam im rekao da imam ponude drugih klubova, te ako ne žele raditi da se rastanemo. Međutim, nakon sastanka je ostao status quo i vidjećemo u narednom periodu šta će se desiti", dodao je Meša u razgovoru za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.