Selektor reprezentacije BiH

Baždarević: Sve osim poraza je dobro, ali mi želimo pobjedu

Samir Mlaćo

Ekspedicija fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine se u 10 sati zaputila ka Grčkoj, gdje će u nedjelju igrati izuzetno važan meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Pred polazak u Atinu za medije je govorio selektor Mehmed Baždarević, koji je istakao da u taboru našeg tima vlada optimizam.

"Već smo govorili o tome da će utakmica biti teška. Spremamo se da odigramo dobru utakmicu, igrači su dobro radili i optimisti smo. Najvažnije će biti da pokažemo borbenost i želju. Svaki rezultat osim poraza je dobar, ali učinit ćemo sve da pobijedimo", rekao je Baždarević, te potom dodao:

"Imali smo malih problema oko povreda ali uspjeli smo to sanirati. Vidjet ćemo kakva je situacija sa Kolašincem. Motivacije ne bi trebalo nedostajati, a na nama je da odigramo pravu utakmicu i da se vratimo zadovoljni".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"To što Grčka ima tri boda više od nas u ovom trenutku ništa ne znači. Samo je važan sljedeći meč. Idemo tamo sa mnogo ambicija", izjavio je naš selektor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi