Baždarević tražena roba, želi ga još jedan klub

Napravio sjajan posao u Parisu

Baždarević tražena roba, želi ga još jedan klub

Bivši selektor bh. reprezentacije Mehmed Baždarević (58) mogao bi napustiti kormilo Paris FC-a.

S ovim francuskim drugoligašem Baždarević je u proteklom periodu napravio veliki posao. Iako je pred njim kao primarni cilj postavljen opstanak, za kratko vrijeme Paris FC je došao u situaciju da se bori za Ligue 1, a sjajni rezultati na kraju nisu prošli nezapaženo.

Posao koji je napravio sa Paris FC-om učinio je Baždarevića traženom robom, pa ga tako nakon Le Havrea na svojoj klupi želi vidjeti i Nancy, čiji čelnici su već neko vrijeme u potrazi za novim trenerom.

Francuski mediji pišu kako je Baždarević ujedno i glavni kandidat da naslijedi Alaina Perrina na klupi Nancyja, ali da otežavajuću okolnost predstavlja to što ima važeći ugovor sa Paris FC-om do 2020. godine.

Baždarević u Francuskoj uživa veliki ugled. Ime je izgradio još kao igrač noseći godinama Sochauxov dres, a ovaj tim kasnije je imao priliku voditi i kao trener. Prije dolaska u Paris FC od francuskih klubova još je trenirao Istres i Grenoble koje je iz druge lige uvodio u prvu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi