Meša zadovoljan i skroman

Baždarević: Učinit ćemo sve da obradujemo naš narod

Adnan Beganović

Nakon sjajne pobjede na Kipru, te plasmana u baraž za Evropsko prvenstvo dio bh. fudbalske ekspedicije vratio se u domovinu.

U Sarajevo je stigao i selektor našeg nacionalnog tima, Mehmed Baždarević, koji je sasvim sigurno najzaslužniji za plasman Zmjeva u baraž. Preuzeo je Meša reprezentaciju kada je bila daleko od plasmana u baraž, no uspio je u nemogućoj misiji, ali u prvi plan kao i uvijek do sada "gura" svoje izabranike.

"Odradili su momci veliki posao i iskoristio bih priliku i čestitao im. O baražu ćemo kasnije pričati. Situacija je bila teška, u momentu kada smo došli u reprezentaciju vjerovatno je bilo nemoguće ovo što smo ostvarili. Učinit ćemo sve da obradujemo sve nas i ovaj narod", istakao je Baždarević nakon povratka u domovinu.

"Kad se ovakve stvari dese onda kažemo da je trener dobro odradio posao, a da je bilo suprotno bilo bi mnogo drugačije. Težak je period iza Medunjanina, no radi se o sjajnom igraču kojem je mjesto na terenu. Nadamo se da će mu ovo pomoći da izbori mjesto i u svom timu. Bilo je teško zbog povreda, no rekli smo da koga nema bez njega se mora. Biće lakše kada se vrate", zaključio je Baždarević.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti