Baždarević: Uvjeren sam da ima kvaliteta u Premijer ligi

Selektor boravio na Pecari

Baždarević: Uvjeren sam da ima kvaliteta u Premijer ligi

Midhat Šljivak

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Mehmed Baždarević, posmatrao je večeras derbi susret Premijer lige između Širokog i Željezničara na Pecari.

Baždarević smatra da u našoj ligi ima kvalitetnih igrača i vrlo lako bi se neko od njih mogao naći na spisku za prijateljski susret s Austrijom, te kvalifikacioni meč protiv Andore.

"Mislim da kvaliteta ima, igra se sve bolje i bolje. U odnosu na druge zemlje nema velike razlike. Uvjeren sam da ima kvaliteta i da se još bolje može igrati", rekao je Baždarević.

"Već imamo neku ideju, vidjećemo hoće li biti igrača iz naše lige. Ovdje sam došao da bolje upoznam našu ligu. Mislim da ima kvaliteta, mi ćemo dati šansu mladićima da postanu reprezentativci Bosne i Hercegovine", dodao je selektor.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.