Baždarević: Volio bih da Bale ne igra u Zenici

Selektor na današnjoj press konferenciji

Baždarević: Volio bih da Bale ne igra u Zenici

Edmir Škorić

Sredinom oktobra bh. reprezentaciju čekaju ključne bitke u borbi za baraž. 

Bh. reprezentacija još ima nadu da se plasira na Evropsko prvenstvo u Francusku, ali mora da pobijedi Vels i Kipar, ali i da iščekuje rezultate Izraela.

Prva na redu je reprentacija Velsa, koja dolazi u Zenicu 10. oktobra i predvodit će je Gareth Bale.

"Mi se moramo spremati za Vels kao da je Bale tu. Moramo se spremiti na najbolji način, moramo biti agresivni i odigrati dobru utakmicu i tražiti pobjedu, a ja sigurno želim da on ne bude tu. Ambijent u Zenici će biti odličan i mi ne smijemo prepustiti inicijativu Velsu. Moramo biti pametni i agresivni, ali u istom trenutku biti svjesni koliko su oni opasni iz kontranapada", kazao je Baždarević.

Zašto nema Vrančića?

"Nema posebnog razloga što nema Vrančića. On ne igra mnogo u posljednje vrijeme, a Hajrović i Medunjanin su tu dugo i mislim da imamo pravo na izbor. Golmani Kenan Pirić i Goran Karačić će provesti dva dana s nama i raditi s trenerom Lugušićem. To je poruka za njih i jedna vrsta nagrade", istakao je Baždarević. 

Salihović se vratio, Grahovac, Vranješ, Hodžić igraju dobro u Evropi...

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Želio bih da svi igraju i da oni koji igraju dobro budu u reprezentaciji. Salihović igra dobro i mislimo da bi njegov povratak mogao da nam donese nešto više. Na njemu je da pokaže da smo mi pogriješili što ga nismo zvali na prethodna okupljanja. Novi su Grahovac, Vranješ i Hodžić. Igraju jako dobro, igraju u svojim klubovima i igraju u evropskim takmičenjima", dodao je Meša. 

Naglasimo da je selektor danas proslavio 55. rođendan, pa je počastio novinare nakon što se završila press konferencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.