Baždareviću glavobolju zadaju defanzivci

U posljednje vrijeme s malom minutažom u klubovima

Baždareviću glavobolju zadaju defanzivci

Adnan Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će 13. novembra u Grčkoj u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo odmjeriti snage sa domaćom selekcijom.

Nakon što su u prva tri kola upisali dvije pobjede i poraz izabranici Mehmeda Baždarevića u Grčkoj će protiv domaće selekcije, koja iz tri susreta ima isto toliko pobjeda, igrati možda i najbitniju utakmicu kvalifikacija.

A, situacija sa formom naših reprezentativaca sa posljednjeg Baždarevićevog spiska, pogotovo onih koji igraju u defanzivi, nije ohrabrujuća.

Naime, veliki broj bosanskohercegovačkih defanzivaca u posljednje vrijeme nije standardan u svojim timovima i upravo zbog toga selektora našeg nacionalnog tima muči glavobolja.

Ognjen Vranješ, fudbaler ruskog Tomska je posljednji susret propustio, dok je u prethodna dva igrao, dok Mateo Sušić takođe ovog vikenda nije bio u kombinacijama, a susret svog Sheriffa odigran 21. oktobra je naspustio u 23. minuti najvjerovatnije zbog povrede.

Ermin Bičakčić je izgubio svoje mjesto u timu Hoffenheima za kojeg je u posljednja četiri susreta odigrao samo osam minuta, iskusni Emir Spahić nije bio u zapisniku HSV--a u posljednja dva susreta, dok je u istoj situaciji i Marin Aničić, a golman našeg nacionalnog tima Asmir Begović već duže vrijeme za Chelsea brani samo u Kup takmičenju.

Defanzivac Atalante, Ervin Zukanović, je posljednji susret svog kluba počeo na klupi za rezervne igrače da bi u igru ušao u 36. minuti. Prije toga protiv Pescare je igrao cijelu utakmicu, a prva dva duela Atalante nakon reprezentativnog susreta sa Kiprom je propustio.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Edin Cocalić, kojeg Baždarević nije koristio u susretima sa Belgijom i Kiprom standardan je u svom Mechelenu, Toni Šunjić je od 360 minuta nakon zadnje reprezentativne akcije za Stuttgart igrao 235 minuta, dok je Sead Kolašinac od ukupno 450 minuta nakon reprezentativne akcije odradio 169 u svom Schalkeu s tim što raduje da je svih 169 minuta odigrao u posljednja dva susreta.

Sve u svemu, situacija pred važan susret u Grčkoj nije ohrabrujuća, a da li će Baždarević defanzivnu liniju osvježiti nekim novim igračem saznat će se u narednim danima kada će objaviti spisak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi