BBB međusobno se potukli

BBB međusobno se potukli

Adnan Beganović

Bad Blue Boysi, najvatreniji navijači zagrebačkog Dinama, prije početka večerašnjeg susreta 1. kola hrvatske fudbalske lige, u kojem je njihov Dinamo “razvalio” Istru, potukli su se međusobno.

Prve informacije iz susjedne Hrvatske govore da je u tučnjavi učestvovalo oko stotinjak navijača, te da ima lakše povrijeđenih i nekoliko desetaka privedenih.

Kako navode hrvatski mediji do sukoba je došlo između dvije frakcije navijača, koje su podijeljene na “mamićevce” i antimamićevce. Hrvatski mediji navode da je ovaj sukob bio i očekivan, s obzirom da se izvršni dopredsjednik Dinama, Zdravko Mamić, na jučerašnjoj konferenciji za novinare pojavio sa popisom 30-ak BBB-a koji su spremni “izbaciti Dinamo iz Evrope”.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.