BBB pravili probleme i na «Šubićevcu»

Nakon meča u Šibeniku

BBB pravili probleme i na «Šubićevcu»

Prema izvještaju šibenske Policijske uprave, ključnu prvenstvenu utakmicu HNL-a na «Šubićevcu», između Šibenika i Dinama pratilo je oko 4.500 gledalaca, od čega 600 navijača iz Zagreba.

Kako prenosi Slobodna Damlacija, prije početka utakmice, iz preventivnih razloga, policajci su priveli i zadržali ukupno 13 navijača, od kojih 10 gostujućih i 3 Dinamova.

Desetorica od ukupno privedenih zadržana su zbog alkoholiziranog stanja, jedan zbog vrijeđanja policajca, dok su kod dvojice navijača pronađeni nedopušteni predmeti.

Kada je riječ o samoj utakmici, vrijedi spomenuti 43. minutu kad je zbog oduzimanja jednog transparenta BBB-a došlo do blagog kontakta specijalaca i Dinamovih navijača, dok se nešto ozbiljnija situacija bilježi okončanjem susreta kad su igrači Dinama krenuli na zajedničku proslavu sa svojim navijačima.

Tada je nastala prava jagma za dresovima, pri čemu je dvoje BBB-ovaca u nastalom stampedu palo sa betonskog zida, dok je policija svoje službeno saopštenje zaključila činjenicom da je jedan navijač Dinama od strane još uvijek nepoznatog počinitelja zadobio teške tjelesne ozljede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti