Beća: Dobro je što ne zavisimo od drugih

Trener Čapljine

Beća: Dobro je što ne zavisimo od drugih

Fudbalere Čapljine od opstanka u Prvoj ligi FBiH dijeli pobjeda nad otpisanom Bosnom Sema. Iako sa šestog mjesta u posljednjem kolu mogu pasti u zonu ispadanja, trener Damir Beća ne vjeruje u takav rasplet.

“Najvažnije je da zavisimo sami o sebi i utakmici s Bosnom Sema. Protivnik je tim sastavljen od igrača Sarajeva, Željezničara i ostalih klubova oko Sarajeva tako da odlično poznaju igru, vole se nadigravati“, rekao je Beća.

Bosna Sema je neporažena u četiri od posljednjih šest utakmica iako su odavno svjesni da su ostali bez prvoligaškog statusa.

“Nedavno su dobili Orašje 3:0, a Novi Travnik 7:0, protiv Bratstva promašili penal u 80. minuti pa primili gol u 90. Dakle radi se o kvalitetnijoj ekipi nego ukazuje i tabela. Čitavo proljeće sam isticao da nam je svaka naredna utakmica najbitnija, stalno smo bili pod pritiskom pa je tako i pred završno kolo“, dodao je trener Čapljine.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Bosna Sema je bez problema s kadrom dok tri igrača Čapljine imaju po tri žuta kartona, riječ je o Gabrijelu Zubcu, Milošu Bratiću i Ivanu Bondži.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi