Bećiraj: Drago mi je što dolazim u Bosnu i Hercegovinu

Napadač reprezentacije Crne Gore za SportSport.ba

Bećiraj: Drago mi je što dolazim u Bosnu i Hercegovinu · Intervju

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine krajem mjeseca, tačnije 28. maja u Zenici, očekuje prijateljski duel sa Crnom Gorom. Za selektora Roberta Prosinečkog to će ujedno biti i debitantski nastup na domaćem terenu, a ujedno će i poslužiti i za zvanični oproštaj Emira Spahića, Zvjezdana Misimovića i Vedada Ibiševića od reprezentativnog dresa.

Jedan od onih koji se raduje predstojećoj utakmici je Fatos Bećiraj. Dugogodišnji napadač crnogorske reprezentacije je u razgovoru za SportSport.ba kazao kako je sretan što njegova zemlja igra upravo protiv Bosne i Hercegovine, o kojoj, prema onome što je rekao, ima visoko mišljenje.

"Baš mi je drago što dolazim u Bosnu i Hercegovinu, bit će mi to drugi put da tu igram. Prvi dolazak ne pamtim baš po dobrom, jer sam tada sa mladom reprezentacijom isto u prijateljskoj utakmici poražen rezultatom 3:2. Šta očekujem? Pa, sigurno će biti tvrd meč. Imate vrlo dobru reprezentaciju, malo vam je nedostajalo da odete na Svjetsko prvenstvo, ali ista situacija je i s nama. Nedostajalo je sportske sreće. Za očekivati je da će selektori obje reprezentacije pružiti priliku većem broju igrača", javio se Bećiraj, koji je najveći trag na ovim prostorima ostavio nastupajući za zagrebački Dinamo.

Koliko ste upoznati sa samim igračkim kadrom reprezentacije Bosne i Hercegovine?

"Vrlo dobro, haha. Sada u Mecehelnu dijelim svlačionicu sa Edinom Cocalićem, u prethodnom klubu Dinamu iz Moskve sam igrao sa Tonijem Šunjićem, tako da otprilike znam kako stvari stoje. Moram priznati da imate jako kvalitetne fudbalere, dosta ih igra u velikim evropskim klubovima, počevši od Seada Kolašinca iz Arsenala, Miralema Pjanića koji je u Juventusu, pa do Edina Džeke koji dominira u Romi."

Na klupi Bosne i Hercegovine je odnedavno Robert Prosinečki. Kakvo mišljenje imate o njemu?

"Nikada me nije trenirao, ali imao sam priliku da ga upoznam dok sam bio još u Dinamu. Iako sam bio dijete, sjećam se da je bio fenomenalan fudbaler, što govori uostalom i sama lista klubova u kojima je igrao. Nadam se da će jednako uspješan biti i kao trener i da će Bosna i Hercegovina pod njegovim vodstvom napraviti velike stvari u budućnosti."

A Crna Gora? Šta možete reći o svojoj reprezentaciji?

"I mi također imamo zvijezde poput Savića, Jovetića..., no pojedinac nikada ne iskače. Ja sam dugo u reprezentaciji i mogu slobodno reći da nas krasi kolektiv, jedno veliko zajedništvo. Reprezentacija se dosta podmladila, ima i novih igrača i za očekivati je da će stvari ići bolje i bolje kako vrijeme bude odmicalo."

Koliko javnost u Crnoj Gori prati reprezentativne nastupe, postoji li euforija prije utakmica?

"Osjeti se euforija pretežno kad su velike utakmice, no svakako prati se reprezentacija. Mislim da su ljudima i ovi posljednji rezultati vratili malo vjeru u nacionalni tim. Evo, sada nam slijedi ovaj duel u Zenici i vjerujem da će interes javnosti biti veliki. Lige su, ipak, završene, a i ljudi su željni fudbala."

Za kraj, koji rezultat očekujete?

"Volio bih da publika ima šta vidjeti, na kraju neka pobijedi bolji", poručio je Bećiraj na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi