Beckham želi Rooneya u svom klubu

Englez već formira ekipu za Miami Beckham United

Beckham želi Rooneya u svom klubu

M. Skaka

Bivša zvijezda Manchester Uniteda, David Beckham pokušaće namamiti Waynea Rooneya da predvodi njegov fudbalski klub koji će se takmičiti u MLS-u.

Beckham je tokom ljeta bio u pregovorima sa gradonačelnikom Miamija oko lokacije stadiona na kojem će njegov klub Miami Beckham United u budućnosti igrati. Stvari oko stadiona još uvijek nisu završene, ali engleski fudbaler za kojeg se kaže da je donio fudbal u Ameriku već sklapa ekipu sa kojom bi trebao startati sezonu 2018.

Naime, Beckham smatra da bi do tada Wayne Rooney već mogao biti spreman da napusti Manchester United, a Sjedinjene Američke Države mogle bi biti njegov naredni veliki izazov.

Rooney je nedavno prestigao Bobbyja Charltona na vrhu liste najboljih strilaca u Engleskog, a tek mu je 29 godina i sigurno može još mnogo toga pružiti. Njegov trenutni ugovor sa Manchester unitedom vrijedi nevjerovatnih 300.000 funti sedmično i traje do 2020. godine pa je pred Beckhamom težak zadatak želi li svog sunarodnjaka vidjeti na čelu svog kluba u premijernoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.