Becks: Carlo će uspjeti sa Chelseaom

Becks: Carlo će uspjeti sa Chelseaom

Edmir Škorić

David Beckham priznaje kako je Manchester United u njegovom srcu, no mišljenja je i da će Chelsea ove sezone pod palicom novog trenera Carlo Ancelottija osvojiti naslov prvaka Engleske.

U vrijeme Portuglaca Jose Mourinha, Chelsea je osvojio titulu prvaka Engleske i to 2005. i 2006. godine, a od tada nekoliko trenera nije uspjelo donijeti trofej u klubske vetrine. Ove sezone klub će pokušati osvojiti ono što im jedino i nedostaje, a to je Liga Prvaka. Pred trenerom Carlom Ancelottijem veliki je posao, no bivši igrač Manchestera, Reala i Milana David Beckham tvrdi da bivši trener Milana može dovesti Chelsea do vrha.

"Chelsea ima puno sreće jer je Carlo veliki čovjek i trener. On može, definitivno, napraviti ponovo prvake od Chelsea. Nema sumnje u to. A ja, iako to svi znaju, moram priznati da u srcu nosim Manchester United", rekao je Becks za News of the World.

"Dakako da će biti teško jer je Premier liga potpuno drugačija od Serije A, ali on ima veliko iskustvo, a ja sam uvjeren da će imati dosta uspjeha u Engleskoj, i previše. Igrači mogu očekivati da će raditi krajnje profesionalno."

Za kraj, igrač LA Galaxyja ističe kako je zabavno raditi sa Carlom Ancelottijem, te da je kao trener vrlo opušten i stoji čvrsto na zemlji, ali se voli i našaliti.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.