Beganović: Igrači su ispoštovali dogovoreno u svlačionici

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon devet godina i 16 utakmica u nizu konačno su prekinuli neugodnu tradiciju i savladali Borac iz Banja Luke. 

Izabranici Borisa Pavića do pobjede su došli u finišu utakmice, golom Jove Kojića, koji je tako donijeo crno-crvenima vrijedna tri boda za povratak u gornji dio tabele.

Nakon utakmice zadovoljan pobjedom i prekidom neugodne tradicije bio je i trener Elvedin Beganović.

"Igrači su ispoštovali oni što smo dogovorili u svlačionici. Danas su igrale ekipe sličnih kvaliteta, koji čekaju svoje prilike, mi smo danas uz veliku želju i htijenje ostvarili pobjedu, prekinuvši tu neugodnu tradiciju. Na kraju smo uspjeli, spektakularnim golom Jove Kojić, Borac je pokušao ostati neporažen, držali su se do pred kraj utakmice, ali Kojić je pogodio za tri boda", kazao je Beganović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica nije bila lijepa za oko, neki igrači se još nisu probudili.

"Mi smo napadali, pokušavali stvoriti što više prilika, ali Borac igra čvrsto i disciplinovano tako da im je teško probiti odbranu. Mi smo danas postigli jedan pogodak, koji nam je bio dovoljan za velika tri boda. Mi igramo napadački, posebno kod kuće, ali znali smo da i Borac ima kvalitetnu kontru. Pojedini naši igrači još nisu sebe našli od početka sezone, moraju se probuditi jer nam se ne piše dobro, a ako želimo da ostvarujemo i dalje dobre rezultate svi moraju dati svoj maksimum", kazao je Beganović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.