Nesvakidašnji pogodak Kojića za pobjedu Čelika

Čelik bolji od Borca

Nesvakidašnji pogodak Kojića za pobjedu Čelika

E. Škorić

Čelik je u očajnoj utakmici odmjerio snage s Borcem, a u samom finišu je postigao pogodak za pobjedu (1:0).

U Zenici smo možda očekivaki spektakularnu utakmicu, ali su nas igrači Čelika i Borca razočarali. Istina, bilo je nekoliko dobrih šansi, jedan pogodak, ali očekivalo se puno više.

U prvih 20 minuta možda tek da se izdvoji slabašni pokušaj Bajraktarevića, kada je Jović u 21. minuti bez većih problema uhvatio loptu. Prva prava prilika viđena je u 22. minuti. Stoper Zeničana Kojić pravi veliku grešku, Savanović izlazi sam pred Adilovića, no loptu šalje pored gola.

Odmah na drugoj strani uzbuđenja, ali Karićev udarac brani Jović. U finišu prvog dijela Bečelić je pokušao glavom na jednoj, Dedić nogom na drugoj strani, ali ostaje 0:0.

Imao je Jusić mat poziciju u 49. minuti, glavom je sjajno pucao, no Jović opet brani. U samoj završnici gužva u šesnaestercu gostiju nakon prekida, Kojić više sretno nego spretno loptu šalje u mrežu za 1:0.

Borac je uspio da zabije pogodak, ali je poništen zbog nedozvoljene pozicije, zbog čega su gostujući igrači napali pomoćnog sudiju Ibrišimbegovića.

Čelik - Borac 0:1 (Kojić 90)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik: Adilović, Bajraktarević, Karić, Dedić, Selimović, Kojić, Popović, Bureković, Pezer, Jusić, Čolić. 

Borac: Jović, Redžić, Saničanin, Vidović, Savanović, Bečelić, Radinović, Runić, Paštar, Jandrić, Marjanović.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.