Trener Zeničana uoči Slobode

Beganović: Srušiti tradiciju i krenuti s pobjedom

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će u derbiju starih rivala dočekati tuzlansku Slobodu. Uoči sutrašnje utakmice danas je na press konferenciji trener Elvedin Beganović govorio o pripremama kluba, igračkom kadru, te očekivanjima od sutrašnje utakmice i narednog prvenstva.

"Dobro smo radili na pripremama, imali smo idealne uslove za rad, tako da mislim da smo odradili dobro pripreme i utakmice. Ono što je najbitnije da nije bilo povreda i da su svi igrači spremni za početak prvenstva. Mi smo ostavili okosnicu ekipe iz prošle sezone, neki su otišli igrači, neki su došli i morali smo se uklapati u financijsku situaciju kluba. Ovi igrači što su došli nameću se i vidjet ćemo kako će to biti u prvenstvu. Od nas se očekuje da nastavimo sa dobrim igrama iz prošle sezone, te da budemo najmanje na mjestu onome na kojem smo završili prošlu sezonu", kaže Beganović.

Zeničane sutra veoma teška utakmica protiv Slobode.

"Još uvijek smo u nedoumici ko će sutra početi utakmicu, nakon večerašnjeg treninga odlučit ćemo se za najbolju postavu. Sloboda je veoma jaka ekipa, igrali smo prošle sezone fantastičnu utakmicu na Bilinom polju u susretu punom preokreta. Nadam se da ćemo sutra odigrati maksimalno angažovano, Sloboda je odlično igrala u pripremnom periodu, sve su skoro pobijedili, tako da nas čeka teška utakmica. Mi moramo sutra svi dati sve od sebe, moramo trkački biti raspoloženi, zadnjih par godina nije se desilo da u prvenstvo uđemo sa pobjedom, rušili smo tradicije proteklih godina, nadam se da ćemo i sutra srušiti još jednu negativnu tradiciju i u prvenstvo krenuti s pobjedom", kazao je Beganović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.