Beganović: Šta da očekujem kada nemam 18 igrača za zapisnik?

Trener Čelika pred gostovanje Sarajevu

Beganović: Šta da očekujem kada nemam 18 igrača za zapisnik?

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon iznenađujuće pobjede nad Borcem prošlog vikenda trenutno se nalaze na desetom mjestu, koje i naredne sezone garantuje igranje u Premijer ligi. Iako imaju lošiji igrački kadar, iza Zeničana su trenutno Sloboda i Vitez na posljednja dva mjesta na tabeli.

Čelik je u srijedu ispao iz Kupa BiH porazom u Prijedoru, a naredna utakmica u Premijer ligi za izabranike Elvedina Beganovića donosi i najteže moguće gostovanje. Zašto najteže, jer klub s Bilinog polja na Koševu nije slavio pobjedu tačno 30 godina, što je zaista nevjerovatan podatak.

Iako je u nogometu sve moguće, ipak Čelik će sutra protiv Sarajeva koje je u velikom naletu nastupiti bez osam igrača, a velike muke oko sastavljanje ekipe ima Elvedin Beganović, koji je za SportSport.ba govorio o sutrašnjoj utakmici na Koševu.

"Ne znam iskreno šta da vam kažem, Čelik je već dugo bez pobjede u Sarajevu, oni su u velikom naletu i sigurno da će navijačima željeti za rođendan kluba da poklone dobru igru i pobjedu nad nama. Mi sutra putujemo oslabljeni bez osam igrača, evo do ovog trenutka ne znam hoću li imati 18 igrača za zapisnika, koji će sutra biti u konkurenciji za ekipu. Mahmutović, Salčinović, Ćemalović, Kazazić su povrijeđeni, Marković, Šabanović i Kadrić imaju tri žuta, Kouadia nema već duže vrijeme, dok je Husić otpisan jer se ponašao neozbiljno. Uz to upitan je nastup i Udovičića, koji ima neku alergiju, koja mu smeta prilikom treniranja. Uz ovu konstalaciju snaga iskreno ne znam kakva će ekipa sutra istrčati protiv Sarajeva" ističe Beganović.

Bez obzira na to što su desetkovani igrački, pokušat će se publici u Sarajevu predstaviti u što boljem izdanju

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne možemo prijetiti domaćinu, ali možemo obećati da ćemo pokušati da odigramo što bolju utakmicu, s dosta trke, te da uzdignute glave napustimo stadion Koševo. Domaćini igraju u najjačem sastavu i sigurno da će od početka pritiskati naš gol. Nadam se da će igrači biti motivisani, spremni jer ovo su utakmice kada mogu skrenuti pažnju na sebe cijele javnosti. Sarajevo je veliki favorit, a mi ćemo pokušati odigrati što bolju utakmicu i tako najaviti naš naredni duel protiv Širokog na Bilinom polju" kazao je Beganović.

Vjerovatni sastav Čelika: Karajbić, Udovičić (Hafizović), Hasanhodžić, Duraković, Jurković, T.Adilović, Mehić, Duvnjak, Šišić,Imamović, Hadžikadunić (H.Adilović).

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije