Musemić: U ovoj ligi je sve moguće

Trener Bordo tima pred Čelik

Musemić: U ovoj ligi je sve moguće

Fudbaleri Sarajeva u nedjelju će na domaćem terenu odigrati susret 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Čelika. 

Povodom tog susreta održana je i press konferencija Bordo tima, a na njoj su se novinarima obratili šef stručnog štaba Husref Musemić i prvotimac ove ekipe Mićo Kuzmanović.

“Mislim da u utakmicu u nedjelju ulazimo kao apsolutni favorite. Tako da, sve osim pobjede bi u ovom trenutku bilo katastrofa. Uz dužno poštovanje i respect prema Čeliku, mislim da smo mi u ovom trenutku puno bolja ekipa. Što se tiče igračkog kadra, osim Hodžića koji ima tri žuta kartona, tu je i Stanojević koji se žali na povredu. Ima još dva dana do utakmice, tako da, vidjet ćemo.”, izjavio je Musemić.

“Možda će biti još promjena u sastavu. Imamo još vremena do utakmice. Može se svašta desiti, ali sigurno da Hodžić i Stanojević neće biti tu. Što se tiče naših ambicija. Ne razmišljamo o prvom mjestu, razmišljamo samo da sakupimo što više bodova. Čudno je i sve je moguće. Izgubimo od Krupe pa dobijemo Slobodu i Zrinjski na dva teška gostovanja. Borac igra nerješeno protiv Zrinjskog, pa izgubi od Čelika. Sve je moguće. Mi ćemo pokušati da nam se ne dašavaju više kiksevi kao protiv Krupe. Puno smo bodova izgubili na Koševu.”, dodao je trener Sarajeva.

“Sigurno da će moj akcenat biti prema igračima da shvataju ozbiljno protivnika i utakmicu. Nismo pobijedili prije nego što je utakmica počela i kakvih oni problema imaju to zaista ne znam, ali je fokus na nama i pripremi utakmice. U posljednje vrijeme su se I oni digli. Nije to više taj Čelik od početka sezone.”, kazao je Musemić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“A što bi motivirali igrače? Njihov je posao da rade i igraju dobru. Šta ih to trebamo motivisati? Njihov je posao da odigraju za sedam dana jednu utakmicu protiv ekipe, od koje su u ovom trenutku kvalitetniji i to je to. Znate kako, zbog toga i organizujemo ove prijateljske utakmice. Bez obzira s kim igrate, svaka utakmica nešto pokaže. Ona pokaže i karakter igrača, ne mora samo kvalitet njegov fudbalski. Ako ste toliko kvalitetniji od nekoga ili bar to mislite, onda pobijedite sa ubjedljivim rezultatom, ali svaka priča druga je suvišna.”, zaključio je trener Bordo kluba.

Podsjetimo, susret između Sarajeva i Čelika počinje u nedjelju od 19.00 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti