Trener Čelika uoči Drine

Beganović: Sve osim poraza za nas je zadovoljavajuće

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će u Zvorniku igrati protiv domaće Drine posljednju utakmicu prvog dijela prvenstva u BHT Premijer ligi. Zeničani su pobjedom nad Olimpicom prekinuli negativan niz od tri utakmice bez pobjede, tako da sutra pozitivnim rezultatom žele još jače osigurati svoju trenutnu poziciju i bodovnu razliku nad konkurentima za opstanak.

Šef stručnog štaba Elvedin Beganović ima velike probleme sa sastavljanjem ekipe za sutrašnju utakmicu, ali je i pored toga optimista i vjeruje da će njegova ekipa odigrati dobru utakmicu.

"Poslije dva vezana poraza, pobijedili smo Olimpic tako da se malo lakše diše. Međutim platili smo skupo tu pobjedu, Selimović i Salčinović su dobili kartone, dok se Dedić povrijedio i na njega ne možemo računati u Zvorniku. Bez obzira na sve, ekipa je mislim spremna da odigramo dobru utakmicu i da ostanemo neporaženi. Drina se sigurno još nije predala, kao ni ostale ekipe, svi žele da ostanu u Premijer ligi, ostalo je još 13.kola i biće teško u Zvorniku. Očekujem težak teren, ali i jednu borbenu, agresivnu, te da moji igrači daju svoj maksimum što bi nam trebalo donijeti pozitivan rezultat", nada se Beganović.

Zeničanima je cilj sutra da ne izgube utakmicu.

"Naravno da je cilj svaki rezultat osim poraza, teško će biti bez nekoliko igrača dobiti Drinu pogotovo na terenu koji nas sutra očekuje.Biće nekoliko izmjena u ekipi zbog nedostatka igrača, nešto ćemo miksati, tu su Vladimir Grahovac, Goran Popović, pa možda Benjamina Čolića pomjerimo naprijed, vidjet ćemo, nešto ćemo iskombinovati, a nadam se da će to donijeti dobar rezultat", ističe trener Čelika.

Uz sva dešavanja u i oko kluba, zadovoljan je rezultatima ekipe u prvom dijelu prvenstva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi moramo biti zadovoljni, nalazimo se u sredini tabele u dobroj poziciji pred proljetni dio. Uz dva-tri pojačanja, mislim da na proljeće možemo sačuvati ovu poziciju na tabeli. Moramo biti ponosni na ove momke, oni rade dobro svoj posao, kada uzmemo u obzir da je 13-14 igrača iznijelo teret ovog prvog dijela prvenstva. Nismo dovodili velika pojačanja, ali se nadam da ćemo u zimskom prelaznom roku dovesti igrače koji će moći odgovoriti na sve zadatke", kazao je za SportSport.ba Elvedin Beganović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti