Beganovića želi hrvatski prvoligaš, Sloboda na potezu?

Mladi reprezentativac na meti Gorice

Beganovića želi hrvatski prvoligaš, Sloboda na potezu? · Saznajemo

E. Škorić

Mladi bh. reprezentativac Amar Beganović mogao bi karijeru nastaviti u Hrvatskoj.

Beganović, član mlade bh. reprezentacije i jedan od ključnih igrača tuzlanske Slobode, nalazi se na meti hrvatskog prvoligaša Gorice, saznaje SportSport.ba..

Prema onome što smo neslužbeno saznali, Beganović na stolu ima ponudu Gorice i nije isključeno da karijeru nastavi u ovom klubu. Gorica je neslužbeno saznajemo spremna da krene u pregovore sa Slobodom vezano za  obeštećenja, a budući da defanzivac ima još pola godine ugovora s Tuzlacima, teško da će ostati imuni na ono što im je Gorica spremna dati. Navodno, radi se o cifri od 100.000 do 150.000 eura. 

Sve su, dakle, prilike da će 20-godišnji mladi reprezentativac i kapiten Slobode na kraju napraviti transfer u HNL,  a u narednim danima bi posoa trebao da bude završen, ukoliko ne bude određenih problema.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Beganović je u dresu Slobode u Premijer ligi ove sezone odigrao 17 mečeva, a zbog svojih dobrih partija ranije je bio izuzetno tražen od strane bh. velikana, ali i nekih klubova iz inostranstva.

Inače, Gorica je petoplasirana ekipa HNL-a i najprijatnije je iznenađenje tamošnjeg prvenstva. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Plavi_Strumf
Željo da ima pametnu upravu kupili vi ovog malog, jer vrijedi duplo vise nego neki iz Hrvatske lige tipa Pjaca kojeg napumpaju mediji i prodaju ga za ogromne pare, a lik prosječan igrač s napumpanim imenom
4 4
pero98
Gorica već drugu sezonu zaredom igra dobro u prvoj HNL, tako da to više nije iznenađenje. Ako ode u Goricu neće pogriješiti.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi