Beganoviću se odazvalo samo 16 nogometaša

Čelik obavio prozivku

Beganoviću se odazvalo samo 16 nogometaša

D. Kurbegović

Šef stručnog štaba nogometaša Čelika Elvedin Beganović danas je na stadionu Bilino polje zajedno sa svojim pomoćnicima Senadom Brkićem i Nijazom Hrustanovićem obavio prozivku nogometaša.

Današnja slika na prozivci jednog renomiranog kluba bila je više nego skromna, koliko je Čelik u kanalu, dovoljno govori podatak da se ispred medija niko nije pojavio iz rukovodstva kluba, odnosno Uprave ili direktora, koji je naprosto istrčao iz press kabine, kada su novinari tražili da se neko obrati i kaže cilj kluba u narednoj sezoni.

Stručni štab prepuštan je na milost i nemilost, jer su klub napustili najbolji nogometaši. Danas se Beganoviću odazvalo samo 16 nogometaša, pretežno mlađih ili onih koji su u prošloj sezoni imali manju minutažu.

Beganović se nada da će klub pokušati da zadrži neke igrače kojima je ugovor istekao poput Salčinovića, Kazazića i Bajraktarevića. Na prozivci se moglo vidjeti i lice Dženisa Huseinspahića povratnika u Čelik, nakon što je prošlu polusezonu igrao na posudbi u Rudaru iz Kaknja, tu su bili i juniori Tarik Adilović i Kenan Heco, te Kenan Fetić, koji će se pokušati nametnuti stručnom štabu. Emir Jusić koji ima još ugovor s klubom kazao je treneru da zbog velikih dugovanja nema namjeru ostajati u klubu, tako da je i on na izlaznim vratima kluba.

Podsjetimo Čelik su dosad napustili golman Adilović, Džidić, Kojić, Dedić, Selimović, Karić i Grahovac. Na današnjoj prozivci su bili prisutni sljedeći igrači:Bukvić i Vehabović (golmani), Duraković, G. Popović, Imamović i Bureković (odbrana), T.Adilović, M.Popović, Šabanović, Hećo, Pezer, Huseinspahić, Fetić, Ajan (vezni red), H.Adilović i Heco (napad)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od prošlosezonske ekipe trenutno od standardnih u crno-crvenom dresu su još Bureković, M.Popović i Hećo. S današnje prozivke slijedi logičan zaključak, a to je da će se klub s Bilinog polja grčevito boriti za opstanak u narednoj sezoni.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi