Metalleghe, Krupa i Čelik dobili licence za Premijer ligu

Prvostepena komisija donijela odluku

Metalleghe, Krupa i Čelik dobili licence za Premijer ligu

M. Šljivak

Prvostepena komisija za licenciranje klubova NS/FS BiH izdalo je licence za nastup u Premijer ligi ekipama Metalleghea, Krupe i Čelika.

Novi premijerligaši Krupa i Metalleghe su dobili licence i oni će bez problema moći nastupiti u najjačem društvu bh. timova, a licencu je dobio i Čelik.

Komisija je na jučerašnjoj sjednici izvršila provjeru dostavljene dokumentacije za Čelik, te je zaključeno kako nema elemenata za povlačenje licence za taj klub i Zeničani će se moći takmičiti u Premijer ligi BiH i naredne sezone.

Zbog propusta u dostavljanju i ažuriranju dokumentacije, Prvostepena komisija je uputila prijedlog Disciplinskoj komisiji NS/FS BiH da se NK Čelik Zenica novčano kazni zbog neizvršavanja obaveza u postupku licenciranja klubova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S druge strane NK Zvijezda Gradačac nije dobila licencu...

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi