Begić napustio klub bez pozdrava

Begić napustio klub bez pozdrava

Jedan od najboljih košarkaša Žalgirisa, Mirza Begić više nije član slavnog litvanskog kluba.

Reprezentativac je napustio klub iz "Zelen šume" jer, prema riječima njegovog menadžera, nije dobio jednu ratu ugovora. Begić je ove sezone u Euroligi imao prosjek od 9.7 poena i 4.8 skokova.

"To što nam je agent rekao nije tačno. On je do sada dobio svaku platu. Pokušavali smo da stupimo u kontakt sa Mirzom, ali mu je telefon isključen. Mislim da njegov agent igra prljavu igru. Sada ćemo se obratiti FIBA i nećemo da dozvolimo da se neko igra imenom Žalgirisa", rekao je generalni menadžer Žalgirisa.

Već su se pojavile i priče gdje bi Begić mogao nastaviti karijeru. Navodno se radi o jednom NLB ligašu koji igra Euroligu, što znači da su u pitanju Partizan ili Olimpija. Čak se spominje i Cibona, ali teško će Cibona iznaći novca za njega, jer su se već istrošili na dovođenje Giričeka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.