Begić: Ne komentarišem utakmice, ni pobjede, a ni poraze

Predsjednik FS BiH govorio i o FIFA trofeju

Begić: Ne komentarišem utakmice, ni pobjede, a ni poraze

Edmir Škorić

FIFA trofej danas je stigao u Bosnu i Hercegovinu, a jedan od prijatelja ovog velikog projekta je i Fudbalski savez Bosne i Hercegovine. čiji je predsjednik Elvedin Begić učestvovao na ceremoniji dobrodošlice.

U razgovoru za SportSport.ba predsjednik naše krovne fudbalske kuće između ostalog je govorio o turneji originalnog FIFA trofeja Svjetskog prvenstva koju je organizirala Coca-Cola.

"Veliko je zadovoljstvo, čast i privilegij da ovaj trofej dođe u Bosnu i Hercegovinu. Zahvalio bih se Međunarodnoj nogometnoj federaciji i Coca-Coli, ali i našim Zmajevima koji su omogučili da trofej dođe u BiH. Oni su svakako najzaslužniji, zajedno sa selektorom, ali i navijačima, koji su dali jedan ogromni doprinos i uspjesima našeg nacionalnog tima", istakao je predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Elvedin Begić.

"Nadamo se da ćemo ovaj trofej u budućnosti vratiti u Bosnu i Hercegovinu. Ako ne ova generacija Zmajeva, onda neka druga", dodao je Begić.

Predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine nije htio previše komentarisati sinoćnji poraz Zmajeva od Egipta.

"Kao predsjednik utakmicu gledam drugačijim očima od struke. Nemam običaj komentarisati utakmice, ni pobjede ni poraze. Pobjedama se radujem, a nakon poraza sam tužan, tako da ćete selektora Sušića i ostale aktere morati pitati o sinoćnjoj utakmici", istakao je Begić, pa je na kraju dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Mogu obećati da ćemo u logističkom dijelu priprema završiti posao, kojeg ima mnogo i da ćemo spremni otići na Mundijal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.