Begić: Real je za mene san

Bijeljinac u Madridu

Begić: Real je za mene san

Bosanskohercegovački košarkaš sa slovenačkim pasošem, Mirza Begić, izjavio je kako je veoma sretan što je pristupio madridskom Realu.

"Za mene je ovo ostvarenje sna. Hvala svima koji su omogućili dolazak u Real", kaže za službenu stranicu Reala ovaj 220 centimetara visoki Bijeljinac.

"Znam da je u Realu konkurencija itekako jaka i da ovdje ima veoma dobrih igrača pod košem. Na treneru je odluka ko će igrati, a ja se želim što prije prilagoditi i pomoći najviše što mogu"", kaže Begić.

Begić je rođen u Bijeljini, ali je tokom rata izbjegao sa porodicom u Sloveniju, čije je državljanstvo kasnije prihvatio, te odlučio nastupati za košarkašku reprezentaciju ove države.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.