Begić o planovima Saveza

Begić: Sa selektorom nismo razgovarali o produženju

Midhat Šljivak

Predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Dino Begić govorio je na press konferenciji o aktivnostima našeg Saveza u narednom periodu.

Ono što zanima veliko broj ljubitelja fudbala u našoj zemlji je novi proizvođač opreme za našu selekciju, ali to predsjednik Begić nije mogao otkriti danas.

"Ne mogu vam otkriti danas ime novog proizvođača opreme. S Legeom imamo ugovor do maja 2014. godine tako da ovo moramo držati u tajnosti", rekao je Begić.

Također, raspravljalo se i o eventualnim protivnicima naše selekcije u pripremnim utakmicama.

"Ni tu vam ne mogu puno otkriti. Danas će se možda već saznati imena rivala kada se pojavi selektor Sušić. Ono što je jako bitno u ovom trenutku je činjenica da je interes igrača za igranje u dresu Bosne i Hercegovine mnogo veći nego prije. Što se tiče ostanka selektora Sušića na klupi reprezentacije o tome još nismo razgovarali", dodao je Begić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Pitanja je bilo i o eventualnom smanjenju Premijer lige Bosne i Hercegovine.

"Mi smo prošle godine imali jedan sastanak na temu skraćenja Premijer lige BiH, ali tada prijedlog o skraćenju nije usvojen. Međutim, ponovo smo otvorili tu temu. Darko Ljubojević će okupiti tim, koji će raditi na reorganizaciji takmičenja i takva solucija će opet biti pred Savezom", rekao je Begić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.