Begić: Svaki projekat ima svoje kritičare, ali ovdje oni su rušitelji

Predsjednik N/FSBiH

Begić: Svaki projekat ima svoje kritičare, ali ovdje oni su rušitelji

U Sarajevu su danas otvorene nove službene prostorije Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

Otvorenju su prisustvovale brojne zvanice iz raznih krajeva, od predsjednika UEFA-e Aleksandera Čeferina do Dejana Savićevića, a prilikom otvaranja prisutnima se obratio predsjednik N/FSBiH Elvedin Begić koji je današnji dan ocijenio velikim za bh. fudbal.

"Posljednjih godina smo ostvarili značaj napredak, kako rezultatski, tako i organizaciono otvaranjem ove nove zgrade. Ideja o ovakvoj zgradi bila je ludost, ali svaka ideja tako izgleda na početku. Ali, možda je najbolje ćutati i da tišina govori neke stvari. Hvala mojim prijateljima i saradnicima koji nisu dozvolili da nas pojedinci sputavaju. Svaki projekat ima svoje kritičare, no oni su ovdje rušitelji", kazao je Begić, pa nastavio:

"Hvala i njima koji su postavljali prepreke, smijali nam se i i mislili da nećemo uspjeti. Bez njih ne bismo stekli nove prave prijatelje. Posebno hvala predsjednicima nacionalnih saveza. To što vas je mnogo ovdje dokazuje da imamo mnogo evropskih prijatelja. Nećemo iznevjeriti ni podršku koju imamo od UEFA-e i FIFA-e. Bez njihove pomoći ne bismo bili ovdje, a oni su pokazali da nas neće ostaviti. Aleksandre (Aleksandar Čeferin, op.a), hvala vam što ste ušli u naše živote i učinili ih ljepšima."

"Ovaj objekat ostavljamo generacijama iza nas. Kuća fudbala ostaje svetionak i budi nade da mladi ljudi ovdje imaju budućnost. Ovo je veliki dan za bh. fudbal", poručio je Begić.

Top Komentari

Kai Kaii
Potrosili milione na trening centar u Zenici a lopovi iz NSBIH narede da U 17 19 igraju u Stanisicima da bi neko uzeo pare a sto se bruka drzava da se igra po drndacama i sto kad himna svira pola ih sjedi i zvizdi to nije VAZNO
6 0
casimiro
lopovi..Uradili fasadu iznutra malo nasminkali i 10 miliona.a stadioni ruglo.Gdje su pare od adidasa?
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi