Press konferencija nakon Izborne Skupštine

Begić: Uradit ćemo sve kako bismo pomogli klubovima

E. Škorić

Nakon što je završena današnja Izborna Skupština Nogometnog saveza BiH, održana je press konferencija.

Elvedin Begić obnašat će ulogu predsjednika Saveza i u naredne četiri godine. 

"Izjavio sam da nemam želje da budem predsjednik NFSBiH. Ta želja je tada definisana nedostatkom vremena, ali imam vjeru u ljude koji rade i kojima sam okružen. Nisam imao namjeru nikada da ne budem dio Saveza na bilo koji način. Poslije molbe predsjednika i generalnog sekretara UEFA i nekoliko važnih ljudi, nakon velike podrške i sportske javnosti, saveza, vas novinara, a u jdnom trenutku pokušaja pojedinaca da na neki način zaustave ovaj rad, odlučio sam da ostanem. Došao sam u jednu jednosmjernu ulicu bez povratka. Nisam mogao niti smio razočarati ove ljude koji su mi dali ovoliku podršku. Samo od sebe se nametalo da sam morao prihvatiti ovu kandidaturu", rekao je Begić, dodavši:

"U sljedećem mandatu očekujem da nastavimo ovo što smo započeli. Objektivno, mogli smo i bolje raditi, ali imali smo određenih problema. Međutim, sigurno da ćemo u narednih 10-ak dana napraviti jedan strateški plan. Prva stvar je da podignemo nivo standarda koji pružamo reprezentativnim selekcijama, kako A selekciji, tako i ostalim selekcijama. Svi smo se složili da je u prethodnom periodu postignut zavidan nivo i ne možemo da se stidimo ni velikih reprezentacija. Naravno da ćemo uraditi sve kako bismo pomogli klubovima, prvobitno u infrastrukturnom dijelu. Želimo animirati i broj sponzora koji će podržati našu ligu i naše takmičenje".

"Nadam se da će biti manje opstrukcija u narednom periodu jer mislim da su ovi članovi Izvršnog odbora i ova garnitura, kao i članovi Odbora za posredovanje, svjesni i da će Savezu dati podršku u narednom perodu u radu i u odnosu na neke 'sportske' radnike", ističe Begić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Najveći problem?

"Ovdje nema velikih i malih problema. Sigurno su svi podjednako teški. Prvo što želimo je renovirati našu zgradu koju smo kupili, jer ćemo onda imati bolje uslove za rad i bit ćemo spremniji za iskorak. Paralelno s tim, potrebna je i reforma administracije, želimo Savez osvježiti s mladim, obrazovanim i sposobnim ljudima", dodaje Begić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi