Begića za počasnog predsjednika predložio i Fudbalski savez Tuzlanskog kantona

Inicijativa se nastavlja

Begića za počasnog predsjednika predložio i Fudbalski savez Tuzlanskog kantona

Fudbalski savez BiH će dobiti novo rukovodstvo jer će se ove godine održati redovni izbori.

Velike promjene su vrlo vjerovatno na pomolu, na gotovo svim nivoima, pa tako i u državnom Savezu.

U FS RS je već došlo do promjene s obzirom da su i prije izbora nezadovoljni fudbalski radnici uspjeli s mjesta predsjednika smijeniti Mileta Kovačevića, dok je tu poziciju preuzeo prvi čovjek banjalučkog Borca Vico Zeljković.

Vjeruje se da će Zeljković nakon izbora zasjesti i na čelnu poziciju Fudbalskog saveza BiH.

Dakle, svoje posljednje mjeseca na čelu FSBiH broji Elvedin Begić, koji je na mjestu predsjednika krovne kuće bh. fudbala već osam godina.

Međutim, Begić će, "šuška se" pokušati ostati u Savezu, u Izvršnom odboru - preko FS Kantona Sarajevo.

I ako to ne pođe za rukom Elvedinu Begiću, vrlo je moguće da će ipak ostati u bh. fudbalu s obzirom da su ga još ranije četiri kantonalna saveza (sarajevski, unsko-sanki, bosansko-podrinjski i zeničko dobojski) na svojim sjednicama predložila za počasnog predsjednika FSBiH.

Sada se ovoj inicijativi pridružio još jedan kantonalni savez - Nogometni savez Tuzlanskog kantona.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Izvršni odbor Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona, na sjednici održanoj 31.01.2020. godine, jednoglasno je donio odluku o pokretanju inicijative o imenovanju gospodina Begić Elvedina za počasnog predsjednika Nogometnog/fudbalskog saveza BiH", stoji, između ostalog, u dopisu NS Tuzlanskog kantona čiji čitav sadržaj možete pogledati ispod:

Top Komentari

Sikter2027
Elvedin Begic - Mafija
5 1
vialli
ee ako te je nstk predložio za počasnog to ti je 100% potvrda da muljaš
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi