Begovac: Nisam učestvovao u incidentu, za sve imamo dokaze

Čelni čovjek Rudara iz Kaknja za SportSport.ba

Begovac: Nisam učestvovao u incidentu, za sve imamo dokaze

S. Mlaćo

Mnogo bure donio je derbi meč između Rudara i Bosne iz Visokog u prošlom kolu Prve lige Federacije BiH.

 U veoma kvalitetnom meču završilo je 1:1, a nakon meča desio se incident poslije koga su klubovi vodili pravi medijski rat. Iz Bosne su istakli da su napadnuti od strane nekolicine domaćih navijača, dok su iz Kaknja kazali da su incident napravili lažni predstavnici gostiju kojima nakon susreta nikako nije bilo mjesto u službenim prostorijama.

Jedan od prozvanih je i "alfa i omega" Rudara Edin Begovac, kojeg su iz Visokog nazvali kraljem korida, te optužili da je učestvovao u napadu na njihove igrače. Begovac je u razgovoru za SportSport.ba to izričito demantovao.

"Sve je to napuhano do bola. Mirza Husić, izvjesni Agić i još nekokoliko njih iz Visokog su ušli sa lažnim akreditacijama, pretukli dvojicu redara i došli u tunel. Jedan navijač Rudara sa megafonom je reagovao na to, ubrzo je došla i policija i ja sam zaustavio Mirzu Musića kako bi smirio situaciju. Nastala je prava frka, policija je uletila, a te lažne predstavnike igrači su uveli u svlačionicu", priča Begovac, te nastavlja.

"Edin Begovac nikoga nije ni dirnuo. Pokazao sam policiji da su ti ljudi sa lažnim akreditacijama ušli tamo gdje im nije mjesto. Imamo za to i dokaze, te se njihove akreditacije nalaze u policiji. Moram istaći da su ti lažni predstavnici ostali na tribini kada je policija izvela navijače Bosne, a zatim i sišli na teren", priča naš sagovornik.

Ističe da je Rudar uvijek korektan domaćin, a da pojedine igrače Bosne mnogo voli i poštuje.

"Orašje nas je pobijedilo prije par kola na našem terenu i ja sam im čestitao na tome. Dino Hajdarović, Adnan Hrelja i Hodžić  su meni kao djeca i nikada ne bih dirnuo te momke. Hrelja mi je potvrdio u razgovoru jučer da će i on ako bude potrebe demantovati da sam ja učestvovao u tom incidentu", kaže Begovac.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Iz Bosne su Begovca nazvali "kraljem korida", objavivši i njegovu sliku na kojoj je samo u donjem dijelu trenerke.

"Imam veliku  farmu i to veliko bogatstvo. Posjedujem i dvije firme i jedini sam čovjek koji je sedam godina davao premije igračima. Sada sam u Rudaru, svi me cijene i poštuju, a prije toga sam Mladost uveo u Premijer ligu BiH. Sada sam igračima za ove tri pobjede i jedan remi dao 10. 000 KM premija, slobodno ih nazovite i provjerite. Što se tiče  fotografije koju su iz Visokog objavili, samo ću reći da su mi majicu tada nakon pobjede nad Bosno skinuli igrači koji su imali premiju od 5.000 KM. Nek se skine predsjednik Bosne i dadne igračima premije kao ja, a ne u visini od 50 KM", kazao je u razgovoru za SportSport.ba glavni finansijer FK Rudar Kakanj Edin Begovac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi