Begović četiri puta vadio loptu iz mreže na Etihadu

Premier liga

Begović četiri puta vadio loptu iz mreže na Etihadu

Edmir Škorić

Manchester City je danas upisao novu pobjedu, dok je prava golijada viđena na susretu West Hama i Newcastlea.

City je, očekivano, ostvario danas pobjedu nad ekipom Bournemoutha od 4:0, a strijelci u novom trijumfu Građana bili su Sergio Aguero (2), Raheem Sterling i Danilo.

Asmir Begović ih nije uspio zaustaviti, pa je njegov tim sada u opasnoj zoni sa 16 bodova, dok je City povećao prednost u odnosu na United na 14 bodova, ali Crveni vragovi večeras igraju svoj meč protiv Leicestera.

Čak pet pogodaka viđeno je u Londonu gdje je West Hahm poražen s 2:3 od Newcastlea. Arnautović je rano pogodio za Čekićare, no Saivet i Diame režiraju preokret Svraka, a nakon što je Ayew promašio penal za 2:2 u 56. minuti, Atsu već u 60. pogađa za 3:1.

Ayew se iskupio golom u 68. minuti, ali West Ham nije uspio da izbjegne poraz, iako je u posljednje vrijeme u dobroj formi. Newcastle je ovom pobjedm pobjegao iz opasne zone.

Stoke je s 3:1 pobijedio WBA, dok je Brighton s 1:0 bio bolji od Watforda, a bez pobjednika su završeni dueli Southamptona i Huddersfielda, odnosno Swanseaja i Crystal Palacea.

Premier liga, 19. kolo:
Brighton - Watford 1:0 (Gross 64)
City - Bournemouth 4:0 (Aguero 27, 80, Sterling 53, Danilo 85)
Southampton - Huddersfield 1:1 (Austin 24/ Depoitre 64)
Stoke - WBA 3:1 (Allen 19, Choupo-Moting 45, Sobhi 95/ Rondon 51)
Swansea - Crystal Palace 1:1 (Ayew 77/ Milivojević 59 - penal)
West Ham - Newcastle 2:3 (Arnautović 6, Ayew 68/ Saivet 10, Diame 52, Atsu 60)

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi