Begović hvali golmane, a posebno najskupljeg na svijetu
(Foto: EPA)

Pohvale za Alissona

Begović hvali golmane, a posebno najskupljeg na svijetu

Midhat Šljivak

Golman engleskog Bournemoutha i reprezentacije BiH Asmir Begović pohvalno je govorio o golmanu Liverpooola Alissonu Beckeru.

Brazilac je postao novi golman Redsa nakon što je u transferu vrijednom 75 miliona eura stigao iz Rome i postao je najskuplji čuvar mreže u historiji.

Begović tvrdi da svaki tim mora imati dobro pokrivenu poziciju golmana jer je to jako važno za uspjeh ekipe.

"Golmani su važna stvar za svaku ekipu. Igramo važnu ulogu i to mora da se cijeni. Alisson je golman svjetske klase", istakao je Begović, te je dodao:

"Svestran golman je bitan. Svi menadžeri traže što kompletnijeg čuvara mreže koji može dosta toga i svestranost je to što se cijeni. Naravno, svi mi pokušavamo dodatno napredovati i doći na što veći nivo", rekao je Begović.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Asmir ulazi u svoju drugu sezonu na golu Bournemoutha. Prošle godine je odradio solidan posao, ali imao je i nekoliko kikseva koji su direktno uticali na rezultat ovog tima.

Ipak, više je bilo sjajnih intervencije i nije bh. golman uzalud prvi golman jedne ekipe iz Premiershipa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti