Begović i Bournemouth srušili Arsenal i dodatno mu upropastili sezonu

Topnici prolaze kroz težak period

Begović i Bournemouth srušili Arsenal i dodatno mu upropastili sezonu

Prvi meč nedjeljnog programa 23. kola Premier lige odigran je na Vitality Stadiumu gdje je Bournemouth nakon preokreta savladao Arsenal rezultatom 2:1.

Nakon prvog poluvremena nije bilo pogodaka iako šansi nije nedostajalo, da bi u 52. minuti Bellerin na asistenciju Iwobija matirao Begovića za vodstvo Arsenala od 1:0.

Primljeni gol kao da je probudio domaće fudbalere, koji su neposredno nakon njega zaigrali mnogo bolje, a to se i isplatilo. U 70. minuti Bournemouth je poravnao na 1:1 preko Calluma Wilsona, ali taj gol ide na dušu Petru Čechu koji je loše istrčao na loptu i omogućio Englezu lagan završetak akcije.

Samo četiri minute kasnije, novi hladan tuš za Arsenea Wengera. Jordon Ibe je zabio za potpuni preokret, a Callum Wilson je ovoga puta bio asistent.

Do kraja utakmice je Arsenal pokušao stići makar do poravnanja, ali se Bournemouth bez većih problema odbranio i stigao do svoje šeste pobjede u sezoni.

Treba istaći da je Arsenal danas igrao bez nekoliko važnih fudbalera uključujući i Alexisa Sancheza, koji će po svemu sudeći vrlo brzo napustiti Emirates.

Arsenal prolazi kroz izuzetno težak period i posljednji rezultati su alarmantni. U ligi su Topnici osvojili samo šest bodova na posljednjih pet utakmica, a u međuvremenu su ispali iz FA Kupa već u 3. kolu od Nottinghama.

Londonski klub je sada napravio još jedan korak unazad u borbi za Ligu prvaka i sada je šesti na tabeli sa pet bodova manje od Tottenhama i Liverpoola, koji ima čak i jednu utakmicu manje.

S druge strane, Bournemouth je napredovao na 13. mjesto i ovo bi Begoviću i društvu mogla biti izuzetno važna pobjeda u borbi za opstanak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi