Begović ili Donnarumma: Italijani znaju ko će braniti protiv Juventusa

Mladi Italijan imao problema s povredom

Begović ili Donnarumma: Italijani znaju ko će braniti protiv Juventusa

Sutra je u Kupu Italije na rasporedu revanš polufinala između Juventusa i Milana. 

Dvije ekipe su prije 20-ak dana odigrale prvi meč na San Siro stadionu koji je završen rezultatom 1:1, pa će sutrašnji meč vjerovatno bti vrlo neizvjestan.

Pokvarit će ga jedino činjenica što će vjerovatno biti igran pred praznim tribinama zbog straha od koronavirusa. Ipak, sreća je što se uopšte i igra s druge strane gledano jer je dosta utakmica u Italiji odgođeno u posljednje vrijeme zbog istog problema.

Ono što nas iz Bosne i Hercegovine najviše zanima je pitanje ko će biti na golu Milana na ovom susretu - Asmir Begović ili Gianluigi Donnarumma.

Begović je debitovao u posljednjem meču protiv Fiorentine jer se Donnarumma povrijedio i morao izaći iz igre. Naš golman je trebao stajati na golu od prve minute i u susretu protiv Genove, ali taj meč je otkazan i Begović je bio gubitnik vikenda.

Sada se Donnarumma oporavio i kako prenose mediji iz Italije branit će protiv Juventusa. U pitanju je bila lakša povreda koja je sada potpuno sanirana i s mladim golmanom je sve u redu.

Tako će naš Asmir morati sačekati neku drugu priliku da stane među stative od prve minute.

U redovima Rossonera neće biti ni Zlatana Ibrahimovića koji je suspendovan, dok će kod Stare dame u prvoj postavi biti bh. reprezentativac Miralem Pjanić. Svemu dodajmo i to da je Rade Krunić još uvijek povrjeđen i nije na raspolaganju Stefanu Pioliju.

Vjerovatne postave za Juventus - Milan:

Juventus: Buffon; Danilo, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro; Bentancur, Pjanić, Matuidi; Cuadrado, Cristiano Ronaldo, Dybala.

Milan: G. Donnarumma; Conti, Gabbia, Romagnoli, Calabria; Kessié, Bennacer; Saelemaekers, Çalhanoglu, Bonaventura; Rebić.

Meč počinje sutra od 20.45 sati.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zvjezdan10
Otkazali derbi za vikend zbog opasnosti od Korone a kup se može igrat i to s publikom al samo domaćom, hahah joj mafije
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi