Begović: Ima mnogo opasnih napadača u našoj grupi

Golman bh. reprezentacije uoči nastupa na Svjetskom prvenstv

Begović: Ima mnogo opasnih napadača u našoj grupi

Reprezentacija naše zemlje nastupit će u Brazilu prvi put na jednom velikom takmičenju, a jedan od najjačih naših aduta svakako je golman Stoke Cityja Asmir Begović. 

Begović će imati težak zadatak jer će protiv sebe u grupi imati jedne od najboljih svjetskih napadača poput Lionela Messija, Sergija Aguera i Gonzala Higuaina. Međutim, neće Begoviću biti ništa lakše ni protiv ostalih napadača u našin grupi. 

Jednog od njih Begović poznaje odlično. Njegov klupski kolega Peter Odemwingie potencijalni je reprezentativac Nigerije, i ukoliko dobije poziv da nastupi na SP, on će biti jedan od najopasnijih nigerijskih igrača. 

"Ima dosta dobrih napadača u našoj grupi, a Peter je jedan od njih. Često se međusobno zezamo zbog naše utakmice, ali Peter još uvijek nije siguran u nastup na SP. Kada budu objavljeni konačni sastavi za Brazil, ako Peter bude na njemu, onda ćemo tek zbijati prave šale", kaže Asmir Begović. 

Peter Odemwingie je u Stoke stigao u januaru, a već je postigao tri gola u sedam utakmica. Prošlog vikenda je bio dvostruki strijelac u pobjedi Stokea od 3:1 protiv West Ham Uniteda. 

"On je fantastičan igrač, čuo sam o njemu sve najbolje i prije nego je došao kod nas. Vidim da uživa igrajući s nama, a i mi smo zadovoljni s njim. Izgleda da mu se sviđa naš sistem rada, to pokazuje od samog dolaska u klub", ističe naš reprezentativni golman. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Odemwingie nije igrao za reprezentaciju Nigerije od 2012. godine kada je u kvalifikacijama iskazao nezadovoljstv što ga je selektor zamijenio na utakmici protiv Ruande. Prema posljednjim najavama iz Nigerije male su šanse da se vrati u nacionalni tim. 

"Drago mi je što se Odemwingie vratio u formu u što postiže golove za svoj klub, ali to nije dovoljno da ga uvrstim u reprezentaciju za SP. Niko u timu nije povlašten, svi su jednaki i ne želim pozivati igrače koji narušavaju timsko jedinstvo. Neću birati igrače koji sebe izdižu iznad ostalih u timu", poručio je nigerijski selektor Stephan Keshi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.