Begović: Nedostajale su mi utakmice u Premier ligi

Vratio se među stative

Begović: Nedostajale su mi utakmice u Premier ligi

Reprezentativni bh. golman Asmir Begović priznao je kako mu je nedostajalo redovito igranje u Premier ligi. 

Prije nego što se odlučio na povratak u Bournemouth, Begović je dvije sezone proveo u aktuelnom prvaku Chelseaju, gdje je bio rezerva prvom čuvaru mreže Thibautu Courtoisu. Sa Begovićevim ambicijama se to nije poklapalo, pa je ovog ljeta odlučio da promijeni sredinu kako bi imao veću minutažu. 

"Nedostajalo mi se takmičiti i sve što ide uz to. Lijepo se ponovo vratiti među stative. Ništa se ne može usporediti s igranjem u Premier ligi, iz sedmice u sedmicu, upravo mi je to nedostajalo u proteklom periodu", izjavio je Begović.

Prema njegovim riječima, želio je otići negdje gdje će više igrati u prvom timu. 

"Bournemouth je sjajna prilika za mene i nadam se da ćemo imati uspješnu sezonu. Iza mene je sjajno iskustvo u Chelseaju, međutim došlo je vrijeme da krenem dalje. Osjećam da sam u najboljim godinama i bitno mi je da branim."

U Bournemouthu je govorio u superlativima.

"To je sjajan klub. Navijači su također veoma dobri i sve ide u pravom smjeru. Imamo dobar tim i, nadam se, da ćemo imati razloga za zadovoljstvo u ovoj sezoni", istakao je, između ostalog, golman reprezentacije BiH.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zanimljivo je da je u prošlosti kratko boravio u Bournemouthu i to na posudbi iz Portsmoutha 2007. godine, kada je imao svega 19 godina. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije