Begović nije izdržao protiv Seville, na Kipru "roller coaster" za pamćenje

Evropa liga, 1. kolo

Begović nije izdržao protiv Seville, na Kipru "roller coaster" za pamćenje

A. Čaušević

Počela je nova sezona Evropa lige, a jednu međunardonu utakmicu nakon duže vremena odigrao je i Asmir Begović. 

Begović je stajao na golu Qarabaga, ali na kraju meča nije imao razloga za zadovoljstvo jer je njegov tim poražen s 0:3.

Bh. golman je odlično branio u prvom poluvremenu, da bi u nastavku do izražaja došao kvalitet Andalužana. Gosti su slavili golovima Chicharita u 62., El Haddadija u 78., te Torresa u 85. minuti.

Kontrolor suđenja na ovom meču bio je Elmir Pilav, direktor Sektora za sport pri NFSBiH.

U drugom duelu grupe A igranom na Kipru viđen je pravi "roller coaster". U Nikoziji je Dudelange s 3:4 pobijedio APOEL.

Nakon prvog poluvremena gosti iz Luksembruga su vodili s 0:2, da bi od 54. do 58. minute s tri gola Kiprani preokrenuli na 3:2. Do kraja meča još jedan preokret, igrači Dudelanga su postigli dva gola, a pobjedonosni je djelo Sinanija iz 82. minute.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Utakmice grupe D su donijele dva domaća trijumfa. PSV je s 3:2 pobijedio Sporting iz Lisabona, dok je LASK Linz s 1:0 savladao Rosenborg.

Holandski viceprvak je poslije prvih 25 minuta imao dva gola prednosti nakon pogotka Malen i autogola Coatesa. Fernades je iz penala u 38. minuti vratio goste u igru. U 48. minuti Baumgartl vraća domaćim dva gola prednosti, a konačan rezultat postavio je Mendes u 82. minuti i to samo minut nakon ulaska u igru.

Top Komentari

Kiss
Ma ne može on ništa odbraniti a ljudi ga doveli zbog toga
1 1
Nistalicno
nije kriv ni kod jednog gola
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi