Begović se oprostio od Medunjanina: Bila je čast igrati s takvim igračem

Emotivna poruka na Instagramu

Begović se oprostio od Medunjanina: Bila je čast igrati s takvim igračem

Vezni igrač Philadelphije Union Haris Medunjanin nakon jučerašnje utakmice protiv Senegala iznenađujuće se oprostio od reprezentacije BiH.

Nakon nešto manje od deset godina igranja za nacionalni tim Medunjanin (33) je odlučio zatvoriti ovo životno poglavlje i posvetiti se svom klubu, a prigodnim riječima od njega se oprostio i Asmir Begović.

Emotivnu poruku Begović je objavio na svom Instagram profilu.

"Čestitke našim momcima i selektoru Robertu Prosinečkom na dvije dobre utakmice, žao mi je što ovaj put zbog povrede koju sam morao liječiti nisam mogao biti s ekipom i jedva čekam novo okupljanje. Veliko hvala i mom velikom drugu i prijatelju Harisu Medunjaninu, koji je jučer odlučio završiti reprezentativnu karijeru. Bio je užitak i čast biti u istom timu s jednim takvim igračem i drago mi je da smo neke od najvećih sportskih uspjeha u historiji naše zemlje proslavili zajedno.

S mnogim fudbalerima sam bio suigrač, ali malo je onih koji ti postanu istinski prijatelji, a to Haris za mene jeste. Želim mu sve najbolje u nastavku karijere i znam da će uvijek biti uz nas kao veliki navijač", napisao je Begović na popularnoj društvenoj mreži. 

Medunjanin je za reprezentaciju BiH odigrao ukupno 61 utakmicu, postigavši pritom devet pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi